VUONUE -neulelangat

"Vuonueen koti on Paimiossa pienellä tilalla, jossa elän mieheni, kolmen lapsemme, lampaiden, kanojen, kissojen ja koiran kanssa. 

Koulutusta ja kokemusta meiltä löytyy tuotesuunnittelun, maatalouden ja tekstiilialan parista. Mielelläni yhdistelenkin tietoa monilta eri aloilta, joten uusia tuotteita syntyy ennakkoluulottomasti sen pohjalta. Eläimet, luonto ja käsityöt ovat olleet minulle tärkeitä aina ja olen kiitollinen, että saan nyt tehdä työtä niiden kaikkien parissa.  

Minulle on tärkeää, että  voin myydä kaikkia tuotteitani hyvällä omallatunnolla eettisyyden, ekologisuuden ja laadun puolesta. Hyvää asiakaspalvelua pidän myös tärkeänä; tosin en pidä sitä asiakaspalveluna vaan ihan normaalina käytöksenä, miten muita arvostetaan. Ajattelenkin edelleen jokaisen tuotteen kohdalla teitä asiakkaita lämmöllä.

Vuonueen villalangat ja -asusteet ovat saaneet alkunsa omien lampaiden villasta, mutta tuotannon kasvaessa olemme alkaneet ostaa villaa myös monilta muilta lammastiloilta. Kaikki kotimainen villa ei päädy käyttöön, vaan suuri osa lammastiloista joutuu edelleen hävittämään villansa. Suomalaiset lammastilat ovat maailman mittakaavassa pieniä, lampaiden hoito hyvällä tasolla ja valvottua. Siksi haluamme olla edistämässä tämän ekologisen ja ominaisuuksiltaan monipuolisen materiaalin päätymistä laajemmin käyttöön. 

Vuonna 2020 perustimme omat villankeräilypisteet Piikkiöön ja Kokkolaan, joihin lammastilat voivat toimittaa villansa. Näin lampureille ei tule kohtuuttoman pitkiä kuljetusmatkoja, vaan villat matkaavat isommissa erissä eteenpäin. Erilaiset laadut saadaan myös lajiteltua erikseen : lankoihin päätyvät pehmeimmät, lähinnä suomenlampaiden ja kainuunharmaiden villat ja karkeammat voidaan käyttää huovutettuihin tuotteisiin. 

Suomalaisia materiaaleja ja työtä mahdollisimman paljon käyttämällä alkuperä ja olosuhteet pysyvät helposti jäljitettävinä."

 - Piia

11 tuotetta
  • Sivu 1 / 1