RENEGADE FOOL -TUOTTEET

Tiina Heikkinen, kuvataiteilija

Tiedän, että maailma on taianomainen ja sädehtivä. Täynnä ihmeitä ja kauneutta odottamattomissa paikoissa. Taiteeni on osittain yritys pitää kiinni siitä ihmetyksen tunteesta, vangita pala taikuutta ja jakaa se muiden kanssa. Joskus taikuus lipuu arjen harmaaseen sumuun ja menetämme siitä otteen. Maalatessani pidän siitä kiinni hieman kauemmin. 

Fantasia- ja satutaide on lähellä sydäntä, mutta saatan maalata mitä tahansa mikä innoittaa. Innoitukseni saan kaikkialta. Rakastan satuja ja sarjakuvia, kirjoja ja elokuvia. Tarinat herättävät kuvia mielessäni ja kuvat kertovat tarinoita. Pysähdyn usein ihastelemaan pilvien kulkua taivaalla ja seuraan hyönteisten elämää. Joskus kuva syntyy näkemistäni väreistä tai palasesta musiikkia, minua ihastuttavista sanoista ja niiden herättämistä mielikuvista. 

Olen työskennellyt paljon vesiväreillä ja musteella, joskin viime aikoina olen siirtynyt enenevässä määrin myös muihin tekniikoihin, kuten öljymaalaukseen, linopainantaan ja sekatekniikkaan. En usko, että luovuutta pitäisi sulkea laatikkoon vaan erilaiset aiheet, tyylit ja tekniikat ruokkivat toisiaan. Sen jälkeen kun annoin itselleni luvan vapaasti seurata intuitiotani, en ole koskaan kärsinyt ideoiden tai inspiraation puutteesta. Ihmisen sisällä on valtava luomisen voima, jota ei pitäisi tukahduttaa seuraamalla normeja, sääntöjä, tapoja tai pelkoa.

Taide on aina ollut jossain muodossa osa elämääni, mutta vakavasti aloin opettelemaan siihen liittyviä taitoja 2017. Kajaanin Kuvataiteilijat ry:hyn liityin vuonna 2019 keväällä.

Muodollista taiteellista koulutusta minulla ei ole. Vain inspiraatio, Youtube ja elämän kävyt. 

  • Näkymä