Tarina

EKOTAR Design

EKOTAR Design valmistaa eko- ja kierrätysmateriaaleista asusteita, boho-/skandinaavisen tyylisuunnan sisustustuotteita ja tekstiilitaidetta, sekä järjestää makramekursseja. Lisäksi verkkokaupassa on kainuulaisten huipputekijöiden käsityönä valmistamia puutuotteita, marjakoruja ja taidetta, jossa on ripaus taikapölyä.

EKOTAR -nimi on muovautunut meidän historiasta, vanhoista uskomuksista ja ekologisuudesta. Suomen vanhojen uskomuksien mukaan kaikkea meidän luontoa on hallinnut ja suojellut erilaiset jumalat, jumalattaret, henget ja hengettäret. Heitä piti kunnioittaa, jos mieli saada saalista ja satoa. Yksi näiden kertomuksien kirjoista on Kalevala, jonka tarinat ovat lumoavia.

Käsityöt, luonto, kotimaisuus - Ne ovat juuremme, ne ovat me, ne ovat EKOTAR Design!


KUKA?

EKOTAR Designin takana häärään minä, Tiia Korhonen, käsityömuotoilija/artesaani. Olen Ekotar Designin luoja, tj, designer, markkinoija, pakettijuhta, esittelijä, valokuvaaja, tehtailija...kaikkea mitä yhden ihmisen yritys voi pitää sisällään. Rakastan samoilua metsässä, pohjolan neljää vuoden aikaa, vanhoja runoja, kirpputoreja, porinoita yhdessä sekä yksin ja ennen kaikkea olen koukussa koukkuun ja solmeiluun!


TARINA ALKAA...

Olen kasvanut käsillä tekevien perheeseen, - Isoäitini kutoi meidän villavaatteet, isoisäni on kankurin lapsi, äitini ompeli meille vaatteita ja leluja, isäni rakensi talon ja teki puutöitä. Minusta muovautui samanlainen, -Aloitin neulomalla sukkaa, opiskelin vaatetusalan artesaaniksi, innostuin virkkauksesta ja viimeisimpänä rakastuin solmuihin, teempä välillä puutöitäkin. Olen siis koko ikäni tehnyt käsilläni.

Luonto on meidän perheessä ollut aina ympärillä. Olen aina kulkenut vanhempieni mukana laineiden päällä, katsonut nuotion tulta, vaeltanut pitkin vaaroja ja metsäpolkuja. Juuremme ovat Kajaanin Paltaniemellä, järven rannalla ja historian ympäröimällä alueella.

Ihanaa, että löysit verkkokauppaani ja luit tarinan.