EKOTAR Design valmistaa asusteita, ihonpuhdistus- ja kodinsisustustuotteita. Tuotteissa käytetään kierrätys- ja ekomateriaaleja. Tuotteet on huolella suunniteltu juuri sinulle, jolla on yhtä vaativa maku, kuin minulla!


KUKA?

EKOTAR Designin takana häärään minä, Tiia Korhonen, käsityömuotoilija/artesaani. Olen Ekotar Designin luoja, tj, designer, markkinoija, pakettijuhta, esittelijä, valokuvaaja, tehtailija...kaikkea mitä yhden ihmisen yritys voi pitää sisällään. Rakastan samoilua metsässä, pohjolan neljää vuoden aikaa, vanhoja runoja, kirpputoreja, porinoita yhdessä sekä yksin ja ennen kaikkea olen koukussa koukkuun ja solmeiluun!


TARINA ALKAA...

Olen kasvanut käsillä tekevien perheeseen, - Isoäitini kutoi meidän villavaatteet, äitini ompeli meille vaatteita ja leluja, isäni rakensi talon ja teki puutöitä. Minusta muovautui samanlainen, -Aloitin kutomalla sukkaa, opiskelin vaatetusalan artesaaniksi, innostuin virkkauksesta ja viimeisimpänä rakastuin solmuihin, teempä välillä puutöitäkin. Olen siis koko ikäni tehnyt käsilläni.

Luonto on meidän perheessä ollut aina ympärillä. Olen aina kulkenut vanhempieni mukana laineiden päällä, katsonut nuotion tulta, vaeltanut pitkin vaaroja ja metsäpolkuja. Juuremme ovat Kajaanin Paltaniemellä, järven rannalla ja historian ympäröimällä alueella. Tällä samaisella alueella on varttunut ja elänyt myös Eino Leino ja Elias Lönnrot on kirjoittanut Kalevalan. 


EKOTAR Design

EKOTAR -nimi on muovautunut meidän historiasta, vanhoista uskomuksista ja ekologisuudesta. Suomen vanhojen uskomuksien mukaan kaikkea meidän luontoa on hallinnut ja suojellut erilaiset jumalat, jumalattaret, henget ja hengettäret. Heitä piti kunnioittaa, jos mieli saada saalista ja satoa. Tutustuin aiheeseen enemmän ja koska tykkään hypistellä, läksin kirjastoon. Siellä tarttui käteeni iso kasa kirjoja. Yksi näistä kirjoista oli Kalevala, jonka tarinoihin lumouduin. Siitä tuli inspiraationi lähde. 


Käsityöt, luonto, kotimaisuus - Ne ovat juureni, ne ovat minä, ne ovat EKOTAR Design!